Skip to content

Σχετικά

Σχετικά με εμάς

Το kukuli art γεννήθηκε το 2006, ερασιτεχνικά ως δεύτερη ασχολία.

Ποτέ δεν έπαψα να ζωγραφίζω, ακόμα και στις ανασκαφές που δούλεψα ως αρχαιολόγος, η αποτύπωση των ευρημάτων ήταν ένα από τα καθήκοντά μου. Σε μουσαμάδες, σε χαρτί σε τοίχους… πάντα η ζωγραφική ήταν για μένα διέξοδος.

Έκανα μαθήματα ζωγραφικής καθώς και ελεύθερου και γραμμικού σχεδίου… Το 2006 ήρθα σε επαφή με το μετάξι. Ήταν έρωτας από την πρώτη ματιά. Το έκανα καμβά για τις ζωγραφιές μου και αυτό εξελίχθηκε σε ρούχο.

Η στροφή στην καριέρα μου ήρθε το 2016 όπου τελικά με κέρδισε το χόμπι μου… η δημιουργία.

silk dress μεταξωτό φόρεμα

Κάθε ρούχο λοιπόν είναι ζωγραφισμένο στο χέρι με πινέλο, με διαφορετική θεματολογία κάθε φορά, φτιαγμένο κυρίως από μετάξι Σουφλίου και κάποιες φορές βαμβάκι. Το μετάξι μου πήρε πολλά χρόνια να το μάθω, να το αναγνωρίζω, να ξέρω πως θα αντιδράσει κάθε φορά που το δουλεύω.

Εγγύηση είναι η μοναδικότητα του κάθε ρούχου και η ποιότητα τόσο στις πρώτες ύλες αλλά και στη ραφή.

Κάθε ένα είναι μοναδικό! Με μεγάλη μου χαρά και περηφάνια παρουσιάζω στον κόσμο τη δουλειά μου… ως ένα κομμάτι τέχνης που μπορεί να φορεθεί και όχι ως ένα απλό ρούχο.

Στόχος μου η έκφραση και η εξωτερίκευση της προσωπικότητας του κάθε ενός που θα επιλέξει να φορέσει μία δημιουργία μου.

Ευθυμία Παπαϊωάννου

Μετάξι

Το μετάξι ανακαλύφθηκε τυχαία όταν η αυτοκράτειρα Σι Λινγκ-Τσι το 2650 π.Χ. στην Κίνα , καθώς έπινε στον κήπο της τσάι, ξαφνικά ένα κουκούλι έπεσε μέσα στο βραστό νερό. Στην προσπάθειά της να το βγάλει, τράβηξε μια πολύ ανθεκτική κλωστή, την πρώτη κατεργασμένη μεταξωτή κλωστή.

Στην αρχαία Ελλάδα το μετάξι ήταν γνωστό ως «σήρ» και το μεταξωτό ύφασμα ως «σηρικός». Ήταν γνωστό ότι παράγεται από τον μεταξοσκώληκα σε χώρα που ονόμαζαν «Σηρία» (Κίνα), ενώ τους Κινέζους αποκαλούσαν «Σήρες» (Παυσανίας, Ελλάδος Περιήγησις, Ηλειακά Β’, XXVI, 6).

Το Σουφλί εμφανίζεται ως σημαντικό σηροτροφικό κέντρο στις προξενικές εκθέσεις, από τις αρχές κυρίως του 19 ου αιώνα.

Στις αρχές του 20ου αιώνα ξεκινά και η δημιουργία μεταξουργείου από τους αδελφούς Αζαρία με μεγάλη εξαγωγική δραστηριότητα προς το Μιλάνο.

Μετά το 1920 το μετάξι, ταυτίζεται με το όνομα της οικογένειας Τζίβρε, που γίνεται η μεγάλη δύναμη της μεταξοβιομηχανίας.

Το Σουφλιώτικο μετάξι είναι εξαιρετικής και ανώτερης ποιότητας λόγω των ιδιαίτερων κλιματολογικών συνθηκών και των συστατικών του υπεδάφους της περιοχής του Σουφλίου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο